Ypatingai skanūs, švelnaus skonio pyragėliai su vištiena, kuriuos palyginti paprasti gaminti. Jų savitą skonį užtikrina meistriškas gaminimo būdas ir įdaras bei pati tešla. Prie arbatos labai tinka.
Pagaminimas
Tešlai paruošti reikalingi ingredientai:
- Šviežios mielės
- Vanduo
- Pienas
- Kvietiniai miltai aukščiausios rūšies
- Cukrus
- Druska
Sviestas – geras, kokybiškas (riebumas ne mažiau 78 proc.), sviestas turi būti ne per kietas - Alyvuogių aliejus
Įdarui paruošti reikalingi ingredientai:
- Vištienos filė
- Svogūnai
- Medaus
- Česnako skiltelė
- Prieskoniai, petražolės
- Druska, pipirai
- Aliejus
- Karštas sultinys
- Sojų padažas
- Grybai
Pirmiausia reikėtų mieles sutrupti ir ištirpdyti pašildytame piene, sviestą išlydyti, supilti į mielių tirpalą, sumaišyti su šiltu vandeniu, cukrumi ir miltais. Tokiu būdu paruoštą masę palikti stovėti kuriam laikui. Vėliau įdėti kitus ingredientus ir užminkyti elastingą tešlą. Tešlos minkymo metu dėti miltų tiek, kiek reikia. Tešla neturi būti lipni bei turi būti pakankamai minkšta. Paruoštą tešla tiesiog palikti stovėti 40 min, kadangi ji turi augti, jos tūris turi padidėti. Kai mūsų paruoštos tešlos tūris padidės, ją reikėtų minkyti vėl ir palikti toliau didėti kurį laiką.
Iš iškilusios tokiu būdu paruoštos elastingos tešlos atplėšiami nedideli gabalėliai, iš kurių formuojamos apvalios formos bandelės. Pirmiausia tešlą padaliname į daug vienodų dalių. Iš kiekvienos iškočiojame apskritimą. Į vidų dedamas įdaras ir užspaudžiami kraštai, suformuojame pyragėlį, viršuje paliekama skylutė. Pyragėlių forma gali būti įvairi.
Tada ruošiame įdarą. Pirmiausia vištienos filė supjaustome nedideliais gabalėliais ir užpilame mūsų paruoštu mišiniu iš alyvuogių aliejaus, sojų padažo ir medaus. Paliekame stovėti 15 min. Po to paruoštą masę pakepiname.
Smulkiai supjaustome svogūnus ir česnako skiltelę. Sukapojame ir grybus. Keptuvėje kepame svogūną, česnaką ir grybus. Įdedame šaukštelį sojų padažo. Grybus sumaišome su kepta vištiena, paskaniname druska ir pipirais.
Šie pyragėliai kepami gilioje keptuvėje. Joje reikėtų įkaitinti aliejų. Kepti juos reikėtų iš abiejų pusių ir stebėti kepimą.
Šiuos pyragėlius galima valgyti ir šiltus, ir atvėsusius – vis tiek bus labai skanu.