Pyragėliai su žuvimi

Reikalingi produktai

  • Varškė riebi
  • Kiaušiniai naminių vištų
  • Kvietiniai miltai aukščiausios rūšies
  • Grietinė riebi
  • Aliejus
  • Batonas arba bandelės
  • Žuvis
  • Kepimo milteliai
  • Druska pagal skonį
  • Svogūnai

Gaminimas

Paimame iš pradžių žuvį ir batoną arba bandeles. Batoną išmirkome piene, svogūnus pakepiname aliejuje, žuvį permalame kartu su piene išmirkytu batonu, įdedame pakepintų svogūnų, įmušame kiaušinį, dedame prieskonių, druskos ir viską kruopščiai sumaišome. Jei gauta masė yra skysta, papildomai dedame kelis šaukštus džiūvėsėlių. Kai įdaras paruoštas, galime pradėti ruošti tešlą. Tešlai pagaminti sumaišome riebią varškę, kiaušinį ir riebią grietinę, pasūdome, dar kartą viską kruopščiai sumaišome, dedame miltus, bet ne visus iš karto, o dalimis, minkome tešlą, ruošiamės ją kočioti. Kuomet iškočiosime tešlą, ją padaliniame į nedidelius gabalus, į patį centrą dedame įdarą, sulenkiame kraštus, užspaudžiame ir verdame aliejuje.

Valgome karštus arba atšaldytus pyragėlius su Jūsų mėgstamu padažu.