Paruošimas
Ingredientai tešlos paruošimui:
- Kvietiniai miltai
- Vanduo
- Druska
- Cukrus
Ingredientai įdaro paruošimui:
- Kalakutiena
- Svogūnai
- Krapai
- Jūros druskai, pipirai, prieskoniai
- Aliejus
Pirmiausia reikia paruošti tešlą.
Tešlos pagaminimas
Paimkite didesnį indą, į kurį reikia sudėti paruoštus kvietinius miltus, cukraus, vandens, pasūdyti, viską gerai išmaišyti, paskui įpilti dar vandens ir pradėti minkyti tešlą. Tešla turi būti pakankamai elastinga ir minkšta. Tokiu būdu paruoštą tešlą reikėtų uždengti popieriumi ir palikti šaldytuve pusvalandžiui arba išnešti į kokią nors kitą vietą, kur būtų šalta, pavyzdžiui, balkoną. Praėjus pusvalandžiui, paruoštą tešlą reikia ištraukti iš šaldytuvo, suformuoti iš jos Jūsų pageidaujamos formos pyragėlius, apibarstyti juos miltais, uždengti maistine plėvele ir paskui vėl įdėti į šaldytuvą ar kitą šaltą vietą.
Įdaro paruošimas
Pirmiausia svogūnus reikėtų susmulkinti. Kalakutieną taip pat reikėtų susmulkinti ir sumaišyti su paruoštais susmulkintais svogūnais, krapais bei kitais prieskoniais pagal skonį ir viską gerai ir kruopščiai sumaišyti. Paskui indą uždengti ir palikti šaldytuve pusvalandžiui.
Vėliau į paruoštą tešlą įdėti įdarą, užlenkti tešlos kraštus ir užspausti, naudojant šakutę arba kitus įrankius, tai galima atlikti ir rankomis.
Paruoštus pyragėlius kepti orkaitėje.