Ingredientai, reikalingi pyragėliams pagaminti
- Aukščiausios rūšies kvietiniai miltai
- Kiaušiniai
- Sviestas
- Druska
- Vanduo
- Kalakutienos filė
- Svogūnai
- Morkos
Gaminimas
Iš pradžių paimkite paruoštą sviestą bei miltus, paruoškite gaminimui reikalingus indus. Sviestą išplaukite šaltame vandenyje, į kurį galite įdėti ledo, o vėliau tiesiog palikite jį tame vandenyje. Kvietinius miltus pabarstykite ant lentos, viduryje tiesiog suformuokite angą, sviestą ir kiaušinius gerai išmaišykite ir supilkite į Jūsų paruoštą angą, įpilkite dar nedidelį kiekį šalto vandens, paruoškite minkštą ir švelnią tešlą, kuri neliptų prie rankų ir lentos, tešlą iškočiokite, įdėkite dar sviesto, tešlos kraštus vėl kruopščiai iškočiokite, geriau kočiojimą pradėti nuo paruoštos tešlos centrinės dalies, sviesto nereikėtų per daug spausti, judesius kartokite viena kryptimi į vieną pusę, vėliau vėl sulankstykite ir iškočiokite, šiuos veiksmus kartokite kelis kartus. Tam, kad tešla būtų tinkama, ją reikia pakankamai labai plonai iškočioti. Jeigu tešlos gabalėliai yra per stori, kartokite kočiojimą. Kai tešla bus iškočiota plonai, iš jos formuokite Jūsų norimos formos pyragėlius, į kurių vidų galėsite dėti įdarą. Įdarui paruošti dėkite į kalakutienos filė svogūnų bei morkų, kuriuos prieš tai smulkiai supjaustykite, viską gerai kruopščiai išmaišykite, pasūdykite. Į paruoštų iš tešlos pyragėlių vidų dėkite įdarą ir kepkite pyragėlius orkaitėje. Skanaus!