Pyragėlių su vištienos įdaru

Štai dar vienas nesunkiai pagaminamų pyragėlių su vištienos įdaru receptas.

Gaminimui reikalingi produktai:

  • Miltai aukščiausios rūšies
  • Sviestas
  • Žiupsnelis druskos
  • 3 kiaušiniai
  • 100 g laiškinių svogūnų
  • 100 ml grietinės
  • Vištienos faršas
  • Alyvuogių aliejaus
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį

Pirmiausia reikėtų paruošti pyragėlių tešlą. Paimkite miltus, į miltus įdėkite druskos, įpilkite vandens, viską gerai ir kruopščiai išmaišykite, įdėkite sviesto, grietinės ir kiaušinių. Paimkite lentą, apibarstykite miltais ir iškočiokite ant miltuoto paviršiaus, tokiu būdu paruoštą tešlą reikėtų atšaldyti, taigi kuriam laikui padėkite ją į šaldytuvą ar šaltuoju metu laiku galite tiesiog galima išnešti į balkoną ar kitą šaltą vietą. Padenkite kepimui skirtą skardą kepimo popieriumi ir ant jo dėkite paruoštą tešlą. Tešlos kraštus užlenkite, o centrą subadykite šakute. Kepkite orkaitėje apie 15 minučių. Kepimo metu tešla iškyla. Supjaustykite svogūnus. Į keptuvę įpilkite nedidelį kiekį aliejaus ir kepkite svogūnus. Paruoškite įdarą iš vištienos filė, įdėkite druskos bei pipirų pagal skonį. Kuomet tešla paraudonuos, išimkite iš orkaitės ir šaukšteliu nestipriai paspauskite tešlos centrą. Ant paruoštos tešlos tolygiai reikėtų paskirstyti įdarą iš vištienos filė, o ant viršaus – daržoves.