Pyragėlių su jautiena receptas

Reikalingi ingredientai

Tešlai

• Sviestas
• Grietinė arba riebus kefyras
• Miltai

Įdarui

• Jautienos mėsos ar faršo
• Svogūnų
• Druskos ir pipirų
• Prieskoninių žolelių


Ruošiant tešlą, reikia sumaišyti šiuos tris ingredientus: sviestą, grietinę ir miltus, įberkite druskos ir gerai išmaišykite. Minkyti tešlą būtina tokiu būdu, kad ji neliptų prie rankų. Vėliau tešlą padėkite į šaldytuvą.
Kai tešla paruošta, pradėkite ruošti įdarą. Jautieną reikia supjaustyti smulkiais gabaliukais, įdėkite į susmulkintą mėsą ar į sukapotą faršą smulkiai supjaustytų svogūnų ir sumaišyti su žolelėmis ar kitais prieskoniais.
Vėliau atšaldytą tešlą reikia iškočioti ir supjaustyti lygiais gabalais. Dėkite įdarą į centrą. Tešlos kraštus būtina sujungti ir užlipdyti. Pyragėlius reikia patalpinti į orkaitę, įkaitintą iki 185 laipsnių, prieš tai sutepus tryniu. Gaminimo laikas – 40 minučių orkaitėje ir galima mėgautis šiais skaniais pyragėliais su sultingu įdaru.