Pyragėlių su jautiena receptas

Tešlai pagaminti reikės

• Kiaušinių
• Sviesto
• Grietinės
• Kvietinių miltų
• Cukraus
• Druskos

Įdarui pagaminti reikės

• Smulkiai supjaustytos jautienos arba jautienos faršo.
• Česnako skiltelių
• Svogūnų
• Pipirų
• Druskos
• Kokosų aliejus
Gaminimas:


Pirmiausiai paimkite paruoštus miltus, į miltus įberkite druskos ir viską gerai išmaišykite. Supjaustykite sviestą mažais gabaliukais (galite netgi įtarkuoti). Ištrinkite sviestą miltuose taip, kad nesimatytų sviesto gabaliukų likučių.
Tokiu būdu suformuoto miltų ir sviesto mišinio viduryje tiesiog padarykite nedidelę duobutę. Grietinę ir kiaušinius gerai išmaišykite ir supilkite į Jūsų paruoštą duobutę. Viską gerai ir kruopščiai išmaišykite.
Kočiokite tešlą tol, kol neliks sausų miltų, nes reikia kad susiformuotų rutulys iš tešlos. Viską reikėtų bent pora kartų perminkyti.
Ir tokią tešlą reikėtų atšaldyti, todėl bent pusvalandžiui padėkite į šaldytuvą, aišku prieš tai sandariai apgaubę.
Kol tešla vėsta, galite pradėti gaminti įdarą, paimkite svogūnus ir česnako skilteles, supjaustykite nedideliais gabalėliais. Dalį supjaustytų svogūnų apkepkite, geriausia ir skaniausia lydytam svieste arba tiesiog svieste, tinka ir kokosų aliejus, o kitus svogūnus ir česnakus įdėkite į mėsą neapskrudintus, iš viso svogūnų galite įdėti pagal pomėgį daugiau a mažiau, kaip kam patinka, kuo daugiau svogūnų, tuo mažiau mėsytės ar kito įdaro. Mėsą sumaišykite su Jūsų paruoštais pakepintais svogūnais, taip pat įberkite žiupsnelį paprastos arba Jūros druskos, tinka ir Himalajų druska, pagal skonį maltų juodųjų ir baltųjų pipirų arba pipirų mišinio, galite įdėti ir kitų prieskonių pagal Jūsų skonį.
Ištraukite tešlą. Atvėsusią tešlą padalinkite į vienodo dydžio gabaliukus, jų dydis gali būti labai įvairus, priklausomai nuo Jūsų pageidavimų, paimkite kietą paviršių, geriausiai lentą, lentą apibarstykite miltais ir iškočiokite ant miltuoto paviršiaus, kad gautųsi kuo apvalesnė forma.
Ant iškočioto paviršiaus dėkite jau paruoštą įdarą ir tuomet kruopščiai suspaudę tešlą, kad ji apgaubtų ir paslėptų įdarą, jos kraštus užraitykite.
Pyragėlius su jautiena kepkite 40 minutes 200° C temperatūroje iki tol, kol gražiai apskrus. Jeigu kepate paprastoje orkaitėje, taip pat būtina prieš kepant išplakti kiaušinį su trupučiu vandens. Pyragėlius dėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos, sutepkite suplaktu kiaušiniu, tepimui geriausia naudoti teptuką.